Wereldkeuken

Wereldkeuken

Wereldkeuken

Over de hele wereld zijn zo ontzettend veel smaken en belevingen te vinden dat het nog steeds elke dag mogelijk is om nieuwe dingen te ontdekken. Nannings Catering biedt u een greep uit deze unieke smaken aan. Met gerechten uit de gehele wereld willen wij u graag iets nieuws laten proeven. De wereldkeuken van Nannings Catering; een totaal nieuwe ervaring in de Drechtsteden.

Afrika

Afrika

Afrika

De Afrikaanse keuken is de keuken van het Afrikaanse continent, vaak wordt hierbij ook de keuken van het Midden-Oosten gerekend. De Afrikaanse keuken is beïnvloed door zowel drie grote wereldgodsdiensten; christendom, Islam en in sommige gebieden is er ook een sterke Joodse invloed als de lokale religies. Andere invloeden op de Afrikaanse keuken zijn het warme (vaak woestijn) klimaat, en de slechte levensomstandigheden in het merendeel van de landen. Dit leidt tot een sobere keuken met veel overheerlijke stoofgerechten.

Amerika

Amerika

Amerika

Als we het over de Amerikaanse keuken hebben dan spreken we eigenlijk altijd over hamburgers, patat, barbecue, McDonald’s en BurgerKing. Het is moeilijk om te spreken over een echt typische Amerikaanse keuken, voornamelijk omdat Amerika een land is van zoveel verschillende culturen. Al die culturen brengen verschillende recepten met zich mee, die beïnvloed worden door andere culturen, waardoor weer geheel nieuwe gerechten ontstaan. Wij geven u een aantal suggesties:

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika

De Latijns-Amerikaanse keuken bestaat uit de keukens van Zuid- en Midden-Amerika, maar niet de keukens van het Caraïbisch gebied. De eetcultuur hier is beïnvloed door de Spaanse en Portugese keuken, maar bevat nog veel elementen van de oorspronkelijke keuken. In het Noorden van Zuid-Amerika worden deze invloeden verder aangevuld met Afrikaanse invloeden dankzij de vroegere slavenhandel. Dankzij de Spaanse en Portugese koloniale macht in deze regio is de keuken hier ook beïnvloed door de Rooms-Katholieke Kerk. Basisproducten die voornamelijk worden gebruikt zijn maïs, rijst, lokale granen, bonen, pompoen.

Azië

Azië

Azië

De Aziatische keuken omvat de keukens van het verre oosten. De keukens in deze regio zijn voornamelijk beïnvloed door het boeddhisme en de islam. Met uitzondering van de Chinese vastelandskeuken wordt hier veel vis gegeten. De voornaamste leverancier van koolhydraten is rijst. De smaken van verschillende gerechten complementeren elkaar, waardoor in dezelfde gang zowel zoete als zoute gerechten geserveerd worden. De typische smaak van de Aziatische keuken.

Europa

Europa

Europa

De westerse keuken volgt meestal een maaltijdstramien van voorgerecht of soep, hoofdgerecht en dessert. De eerste twee gangen zijn meestal zout getint, de laatste is een zoete. De belangrijkste leveranciers van koolhydraten zijn granen, onder de vorm van brood, (gekookte of gebakken) rijst, en diverse aardappelbereidingen. De keuken is sterk beïnvloed door de verschillende christelijke religies en vlees wordt meestal gezien als de belangrijkste component van een maaltijd.

Australië

Australië

Australië

De basis voor de Australische keuken ligt in Engeland maar dan in robuustere uitvoering. Niet echt om van te watertanden. De Britten brachten in de 18e en 19e eeuw simpele boerengerechten als stewed chops, potato dumplings en jam pudding mee. Vaak at men grote stukken vlees gebraden op de ‘barbie’ met aardappelen. Sommige recepten, zoals lamb roast en kidney pie, worden nog steeds veel gegeten in Australië.